Badrummet blir större, översvämning(!) och diverse...


Den lilla toaletten på entréplan skall förstoras upp för att kunna bygga in ett större handfat. Alla borde ha en egen korp =)


Richard hjälper till att riva ner väggen. Självklart är det samma byggkvalité på denna väggen som de övriga.


Öppen planlösning!


Väggen flyttas bak ca 30cm. Flytt av avlopp blir en utmaning då avloppsröret är ingjutet i tjock betong.


Här är möblen som skall byggas in så småningom.


Utbyggnaden på baksidan. (I gästrum/kontor) Stjäl inte så farligt med plats och det kommer helt klart vara värt det när det är klart.


Efter tre veckor med intensivt regnande kom så den ultimata störtskuren. Richard var ute och inspekterade markerna. Det kom ovanligt mycket vatten in i trädgården och katastrofen var ett faktum...


Översvämning i källaren! På bara några minuter steg vattennivån flera dm upp på väggarna. Efter en del dektektivarbete hittade vi ett dike som ska leda vattnet från bergsslutningen förbi huset och ner till bäcken. Då ingen har bott i huset under lång tid har alltså diket växt igen och vattnet kom istället rakt mot huset och brunnarna hann ej svälja den enorma vattenmängden. Efter att ha rensat diket under panik sjönk som tur var nivån relativt snabbt men vi hade en hel del att göra under kvällen. En kontrollant från försäkringsbolaget skall komma ut för att se om det blivit några skador.


Vi hyrde in en luftavfuktare som maniskt står o går och det är nu torrt och fint i källaren. Vi har tömt ett antal liter ur denna maskin nu. Han som hyrde ut den sa att den var så effektiv att det drog ur fukt ur väggarna så en sån här är nog bra att ta hyra in nån gång om året. Tur i oturen var väl att vi inte hunnit renovera så värst mycket i källaren ännu. En annan positiv sak med översvämningen är ju att vi slipper skura golvet i källaren också... ;)


Den annars ca 2m breda bäcken nedanför huset utvecklades till en 15m bred flod. Dags för lite sol snart kanske?


Efter all uppståndelse med vattnet kunde vi äntligen återvända till renoveringen. All el i huset kommer att dras om och arbetet är nu påbörjat. Ett nytt elskåp kommer att installeras på utsidan av huset och ett nytt proppskåp med automatsäkringar hamnar i pannrummet i källaren. Här borrar vi elen från köksområdet ned till källaren. 20mm borr, fina grejer :)


Den ena dörröppningen är nu igensatt och kommer att bli ett utrymme för kläder i hallen.


Hanna har dragit ur spikar ur vardagsrumstaket som höll upp takpappen. Det var en hel del spik! Nu ska vi snart måla takplankorna vita.


Hela köksområdet inklusive murstocken är nu ingipsad och spacklad. Gick åt tre tuber med lim till murstocken så nu sitter dom där för alltid.


Köket är nu omplanerat (igen) =)


Inspirationsbild (från kvik)


Sovrummet är målat ännu en gång och endast golvet återstår.


Golv till de båda sovrummen är inhandlade. Det blev vitaktig ekparkett.


Richard hittade svamp på våra ägor =)





RSS 2.0