Rummen börjar ta form



Nu är det igensatt mellan nya och gamla köket!


Sett från gamla köket.


Hanna skrev en liten hälsning till framtiden inuti väggen.


Dags att sätta igen en av dörrarna in till nya vardagsrum/kök. På baksidan (i hallen) håller vi på att tänka ut nån rolig lösning för utrymmet som blir över.


Nu börjar rummet ta form! Taket är nu nedtaget här också.


Här inne kommer diskhon stå är det nu bestämt.


Hanna har köpt ett par rosa hörselskydd.


All plast på källartrappan är nu borta! Under plasten dolde sig en underbar mossgrön färg :)   Vi funderar på att måla trappen vit och klä in trappstegen med ljusgrå matta.


Hannas föräldrar hjälpte till med att få bort plastmattan i källaren. Tack!


Hanna har putsat allt trasigt i källaren. Hon meddelar att det inte var lika lätt som dom påstod på Änligen Hemma :)     Det kommer att bli vitmålad väv i källaren med grå matta.


Provisoriskt kök :)   Lyxigt att laga mat utomhus.


Mellanmål.


Många är nyfikna på bygget.

Vägg nummer 2 ska nu bort!


Nu är det målat vitt i hela sovrummet. Nu avvaktar vi med detta rummet tills vi kommit längre med övriga huset. Kanske en fondvägg? Golvet blir antingen att vi slipar och målar grått eller ett nytt parkett golv.


Väggen i köket måste flyttas 60cm för att få plats med köksskåp osv på andra sidan.


Skräphögen bara växer! Det får bli några vändor till tippen snart.


Väggen från andra hållet. Här ska det senare stå tre stycken inbyggda högskåp är det tänkt. Ett med kylskåp, ett med ugn och ett vanligt skåp.


Äntligen fick vi bort den gamla diskbänken. Det var lite pill med vattenledningar och avlopp osv men det gick till slut.


Under diskbänken fanns en hälsning från förr. Furhoffs i Skövde har gjort denna diskbänk 1945-46 till husets första ägare Herr Axel Carlsson. Redan på den tiden hade dom svårt att få till Carlsson rätt ;)


Väggen är borta! Låter reglarna sitta kvar tills väggen bakom har satts upp pga att de kan ha en viss bärförmåga på taket. Imorgon blir det att mura igen ett hål i murstocken och börja bygga vägg!

Väggen är nere. Köket är borta.



I väggen fanns massa isolerings spån som stökade till det rejält.


Väggen sett från vardagsrummet.


Hannas bror och hans kompis var på besök och rev ned resten av väggen på nån timme. Tror att dom hade ganska kul :)


Bra verktyg till att ta ner en vägg :)


Tog ett tag att städa upp men skönt att väggen är borta och vi är grymt nöjda.


Mindre bitar av väggen mötte sina sista dagar i tunnan.


Taket i sovrummet är nu vitt!


Köket innan.


Köket efter. Detta kommer att bli gästrummet. Fanns ett gammalt fönster bakom köket. Vi kommer dock att låta det vara inbyggt i framtiden också.


Bara diskhon kvar. Nu måste vi plugga igen vattnet innan vi flyttar väggen bakom.

Tapetrivning, spackling, slipning ...

Vårt första projekt blir det högra sovrummet. Vi har rivit ned den gamla strukturtapeten. Skrapat bort allt löst material. (Det var nog sex olika tapeter). Grovspacklat och satt upp en grov glasfibertapet som sedan skall målas på. Vi har kvistlackat taket och även fixat med elementet osv...Hanna har målat de vackra blåa listerna till vitt. Nu återstår bara att måla hela rummet och vi har även beslutat oss för att behålla det gamla trägolvet, men vi ska slipa det, foga och måla grått.


Sovrummet innan i vackert gult och blått. ;)


Strukturtapeten bortriven. Synd bara att den lämnade en massa vitt ludd som man var tvungen att skrapa bort. Lossade lite lättare efter att vi sprayade lite vatten på.


Många lager tapet var det. Här har det bott folk förut! De äldsta tapeterna liknar de som finns i affärerna idag :)


Efter att gett upp idén med att bredspackla hela väggarna köpte vi heltäckande glasfibertapet. Det kostade på men resultatet blev kanon. Och det gick ganska snabbt.


Hanna målar lister. Vitt vitt vitt.


Hanna tillverkade en egen liten verktygslåda av tapetburken och en antik tapet som fanns i huset. Tjusigt värre :)


I det gamla sovrummet, som nu ska bli kök hittade vi ett gammalt trägolv under två lager av linoliumgolv och masonitskivor. Nu lutar det åt att vi ska försöka slipa detta och måla grått.


Skräp!


Väggen mellan nya köket och v-rummet har vi börjat riva. Det är minst sagt en rejält byggd vägg!


Det blir mörkt här ute på kvällarna så vi har inhandlat några solcellslampor och placerat i trädgården.

Nu är huset vårt!

Nu är vi husägare! Och vi började direkt med renoveringen. Efter att röris varitpå besök beslöt vi för att slopa vår idé med flytt av badrum då detta medförde en hel del mer arbete och kostnader än vi hade räknat med. Så nu är tanken att vi kommer att ha kvar det lilla wc rummet på entréplan tillsvidare och ge badrummet i källarplan lite mer omtanke. Nån gång i framtiden går det att bygga ett nytt badrum i en ev utbyggnad.

 


RSS 2.0